Tot ce trebuie să știi despre nuntă – întrebări frecvente

Cuplurile care urmează să își unească destinele au foarte multe curiozități legate de marele eveniment.

Iată cele mai frecvente întrebări la care a răspuns La Nunta Lor!

1. Când se trimit invitațiile?

Răspuns: Invitațiile se trimit după alegerea restaurantului și a Bisercii, deci după ce ați stabilit ziua nunții, locațiile și lista invitaților pe care îi doriți la nunta voastră. Apoi, invitațiile de nuntă trebuie să fie în ton cu tema petrecerii, așadar alegeți cu grijă modelul (poate fi de asemenea handmade). Nu uitați să reveniți cu un telefon de confirmare a prezenței invitaților cu o lună înainte de eveniment.

 

2. Cu cât timp înainte se rezervă restaurantul?

Răspuns: Cu aproximativ 8 luni înainte de nuntă, mai ales dacă dorești un restaurant renumit unde probabil cuplurile se vor “îngrămădi” să-și rezerve nunta. Pentru a putea rezerva restaurantul, trebuie să aveți deja stabilită ziua nunții, numărul de invitați pe care îl doriți, dar și tema nunții, astfel încât să se armonizeze cu restaurantul. Este recomandat să vă interesați în mai multe restaurante, să discutați prețurile și alte detalii legate de meniu si decorațiuni.

 

 

 

3. Ce buget trebuie pregătit?

Răspuns: Bugetul variază de la o nuntă la alta. Puteți calcula orientativ, în funcție de ceea ce doriți la nuntă, spre exemplu restaurantul, meniul, transportul (dacă este cazul), biserica, cununia civilă, rochia de mireasă, costumul mirelui, decorațiunile, invitațiile de nuntă etc. Cel mai ușor este să întrebați prieteni de-ai voștri care s-au căsătorit deja cam în ce buget au reușit să se încadreze. Oricum, sumele nu sunt deloc mici.

 

4. Când se programează cununia civilă?

Răspuns: Cununia civilă se programează mai ușor, nefiind așa mare “aglomerație”. Drept urmare, aveți suficient timp dacă vă programați cu trei luni înainte de nuntă, astfel încât să aveți timp și de acte, să nu fiți pe “ultima sută de metri”.

 

5. Când se cumpără rochia de mireasă?

RăspunsEste bine să nu te grăbești, dar nici să nu amâni momentul la nesfârșit! Dacă vrei să ții o dietă, atunci mai asteaptă până vei achiziționa rochia de mireasă. Poți să te interesezi, să cauți modele, prețuri, să mergi să probezi pentru a afla ce tip de rochie te avantajează cel mai bine etc. Ar fi ideal să o achiziționezi cu două luni înainte de nuntă. Dacă dorești să comanzi rochia la o croitorie sau la o casă de modă, atunci trebuie să te duci cu mult timp înainte și să le dai o dată termen – mai devreme decât cea reală, căci trebuie să ai timp pentru retușuri dacă nu iese chiar cum iți doreai.

 

 

6. Cum alegem meniul de nuntă?

Răspuns: Nu este chiar atât de dificil să alegeți meniul, mai ales dacă doriți o nuntă clasică. În general, meniul tradițional nu a fost contestat de nimeni și încă se menține. Dacă ați ales o temă de nuntă nonconvențională, spre exemplu exotică, în stil „zen” sau „la mare”, atunci meniul trebuie adaptat puțin stilului nunții.

 

7. Care sunt decorațiunile potrivite?

RăspunsAici trebuie să fiți inventivi. Aveți o paletă largă de culori, o mulțime de modele florale sau nonflorale, însă trebuie să vorbiți la restaurant dacă nu cumva au ei deja un decor pentru nuntă pe care vi-l impun. Acest aspect trebuie discutat încă de la rezervarea restaurantului. Puteți cere ajutorul unei agenții de organizare a nunții pentru decorațiuni sau puteți face chiar voi comenzile la diverse magazine specializate în decorațiuni.

By | 2017-07-27T13:16:39+00:00 July 27th, 2017|Invitație, Nuntă, Organizare nunta|0 Comments